15.11.2009

Käynyt siellä, tehnyt tätä

Lauantaiaamuna lähdettiin aikaisin junalla Tampereelle. Käsityömessuille tieytysti. Perillä minä, äiti ja pikkusisko oltiin yhdentoista maissa ja suunnattiin heti messuille. Pirkkahallissa kyllä riitti väkeä. Lähes joka paikkaan sai tunkea paksun ihmismassan läpi. Me kiersimme luonnollisesti molemmat messuhalllit ja aika paljon kaikkea tavaraa tarttui mukaan. Kaikki ei-lankatuotteet ovat vain erinäköisissä pusseissa ja pakkauksissa toistaiseksi, joten niistä ei ole kuvia.
Suurin saalis tarttui Lankaidean kojulta. Manosin Silk Blendistä äiti haluaa tehdä itselleen pipon.
Mirasol Hachoa on tässä taloudessa neulottu jo aiemminkin ja se on todettu tosi hyväksi sukkalangaksi. Näistä vyyhdeistäkin tulee isona sukat.
Artesano Hummingbird on puolestaan ihan uusi tuttavuus, mutta 100 % alpakan uskomaton pehmeys ja ihanan pirteät värit lumosivat meidät kaikki. Vyyhdin sai pikkusiskoni, joka tekee siitä kaulahuivin. (varo vain, tuo on niin nami, että saattaa eksyä minun ulkovaatekoriini :D)
Schoppel Wollen Admiral Bambus Plus Edition Tausendschon (nauttiiko joku noitten kilometrin pituisten nimien keksimisestä...) on puolestaan minun. Sukkalankaa löytyy talosta ennestäänkin aika lailla, mutta onneksi ihania sukkaohjeitakin riittää :D
Langan lisäksi Lankaideasta ostettiin kahdet KnitPro sukkikset. 5.5 ja 6 milliset.
Honkarinteen lammastilan kojulla olimme pitkän aikaa ja paijasimme ihania suomenlampaan villoja ja juttelimme tilan emännän kanssa. Kojulla oli niin ihania kirjoneulelapasia myynnissä, että villaa itsetehtäviinkin oli pakko saada. Mustasta ja punaruskeasta teen lapaset Hönkä-huivin kaveriksi, kunhan taas joululahjoilta ehdin. Vihreä ja tummanharmaat vyyhdit ovat äidin.
Minun ainoa messutavoitteeni oli saada kerä SWTC Tofutsiesia. Olen tehnyt jo Pomatomousit Tofutsisiesta ja tykkäsin lopputuloksesta niin paljon, että lankaa täytyi saada lisää uusiin sukkiin. Vastaus toiveisiin löytyi Piikkopirran kojusta.
Pirtin Kehräämöltä mukaan tuli koirankarvalankaa. Koirankarva oli käteen niin hauskasti erituntuista kuin lampaanvilla, että sitä pitää kokeilla neuloa.
Vielä juuri ennen kotiinlähtöä Tityyltä löytyi puolen kilon kartio hamppulankaa. Tästä urakoidaan joskus tiskirättejä. Jännää, eka kartiolla oleva kerä meillä :D Myös neulekahvilassa tuli pyörittyä vähän aikaa, mutta kun on tämmöinen ujo tyttö, niin ei sinne uskaltanut jäädä olemaan. Niinan kanssa me kyllä juteltiin, koska tunnetaan jo ennestään. Messut olivat ihan kiva kokemus, mutta ensi vuonna tuskin lähdetään. Ja niin jos joku kaipaa kuvia valmiista töistä, niin niitä varmaan tulee joskus lähiaikoina.

1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Ihania lankoja olette löytäneet! Vähän harmittaa että messut jäivät sen työmatkan takia väliin, mutta ehkä sitten ensi vuonna.