9.1.2011

Neulevuosi 2010

Koska kaikki muutkin, ni kyllä minäkin sitten. Eli vähän kirjoittelua viime vuoden neuleista.
Viime vuonna valmistui 35 neuletta, jotka käsittävät:

4 huivia
4 sukkaparia
5 lapasparia
5 päähinettä
5 paita-/liivityyppistä viritystä
7 kodin sisustusjuttua
3 lelua
sekä yhdet kynsikkäät ja vauvan tossut

Välillä tuntui, että kaikki neulomukset olivat jollekulle muulle kuin minulle ja näin jälkikäteen tarkasteltuna 22 työtä 35:stä todellaki oli lahjoja ja se vastaa noin kahta kolmasosaa. Koska lahjojen antaminen on kuitenkin niin kivaa, niin tänä vuonna suhdelukua täytynee korjata yksinkertaisesti neulomalla enemmän, jolloin enemmän neuleita jää omaan käyttöön!
Viime vuonna näytän myös aloittaneen kolme ikuisuusprojektia. Viime vuodenvaihteessa aloittamani Kaaos-peitto on edennyt melkein puoliväliin. Palojen kiinnittäminen suoraan neulottaessa on sekä plussa että miinus, koska nyt peitto on kyllä jo puoliksi koossa, mitä se ei taatusti olisi muuten, mutta se myös painaa jo aika tavalla. Kun peiton jokaiseen tilkkuun tulee kahta eri väriä, kerät aivät tunnu pienenevän koskaan ja lankaa näyttää olevan saman verran kuin aloittaessa. Lievää motivaatiopulaa ilmassa.
Kesälomalla aloitin myös maissilankaisen paidan vinolla joustinneuleella ja suorakaiteen mallisen pitsihuivin omalla ohjeella. Kummassakin työssä on se vika, että mallineule on tappavan tylsä, joten töitä ei tee mieli koskaan jatkaa. Ehkäpä siksi viime vuonna valmistui niin paljon neuleita toisille, koska niillä oli aina kovempi kiire kuin omilla tylsillä neuleilla.
Edellinen neulevuosi piti sisällään myös ensimmäisen SNY-kierrokseni ja Ravelympialaiset. Lisäksi opin värttinäkehräyksen jalon taidon (pitäisikin taas vähän muistella miten se suijuikaan, mutta kun siinä menee hartiat jumiin ja joka paikka täyteen karvaa). Tiskirättejäkin neuloin ensimmäistä kertaa.
Lankavarastosta en viitsi edes mainita muuta kuin että se on kasvanut, mistä syytän lähinnä talon pääasiallista hamsteria ja koulua, joka torpeedoi mahdollisuuden tehokkaaseen neulomiseen. Kaiken kaikkiaan olisi kiva, jos tänä vuonna ehtisi neuloa enemmän.
Kuvituksena viime vuoden top-7 neuleet, parhausjärjestyksessä!

3 kommenttia:

Effi kirjoitti...

Heippa, ihan pakko kysyä että mistä tuon keltaisen huivin malli on? Se on niin ihana!

Iida kirjoitti...

Huivi on nimeltään 22 leaves shawlette. Suunnittelija Lankakomero. Googlesta tai Ravelrystä löytyy :)

lenkkari kirjoitti...

Hei,
ylistät aina tuota Think outside of sox kirjaa. Olen aivan samaa mieltä kanssasi. Olen tehnyt jo kahdet sukat sillä kannessa olevalla mallilla ja parit pitsineuleella. Kokeili myös sitä kahdella puikolla neulomista mutta lankani oli liian löyhäkierteistä ja hermostuin. Tuosta kirjasta vielä, olemmekohan ainoat sen ihalijat vai eikö kukaan muu ole sitä hankkinut? No, nyt odotan lankapakettia postista jotta pääsen taas aloittamaan uutta (villatakkia) vapun kunniaksi. Hyvää vappua!