20.2.2011

Wanhojen tanssit

Perjantaina sitten oli kaikkien lukion kakkosten (tai ainakin kaikkien tyttöjen odottama päivä) eli Wanhojen päivä, jona pidetään ihanat tanssiaiset.

Ensin käsityösisältö. Ompelin todellakin mekkoni itse. Malli on Suuresta Käsityölehdestä 10/04. Vaalea kangas on morsiussatiinia ja helmassa sekä etupaneelissa sen päällä on ruskeaa organzaa. Yllätin itseni positiivisesta saamalla mekon valmiiksi jo viikko ennen tansseja :D
Tykkään mekostani ihan hirveästi! Sillä oli myös hyvä tanssia, vaikka sovitusvaiheessa pelkäsinkin hihojen olevat hieman liian tiukat. Helma rispaantui hieman, kun aina kävellessä ei muistanut varoa helman kanssa. Ilmesesti tällainen linnanneitotyyli ei tällä hetkellä ole muodissa, sillä kaikista näkemistäni tanssijoista kenelläkään muulla ei ollut mekossaan hihoja. Niskalenkit ja kokonaan olkaimettomat sen sijaan olivat erittäinkin suosittuja. No, joukosta erottuminen on kivaa.
Vältin myös useimpien tyttöjen kohtalon eli neljän maissa heräämisen, sillä siskoni laittoi minun hiukseni (korkea ponnari ja latvat kiharalla) ja äiti naaman (ensimmäistä kertaa elämässä meikkiä naamassa, en koskaan meikkaa arkena), joten niitä varten ei tarvinut nousta ennen kukkoa.

Sitten niitä tanssikuvia:
Meillä tanssit esitettiin kaksi kertaa. Ensin koulun omissa tanssiaisissa ja toiseen kertaan koko kaupungin koulujen voimalla. Nämä tanssikuvat ovat kaikki kaikkien koulujen tansseista, joissa lavalla (tai no, tekonurmella) oli pikkuisen alle tuhat tanssijaa.

Ohjelmistossa tänä vuonna olivat seuraavat tanssit: Poloneesi, Wienin valssi, Pompadour, Fireman's dance, Le brisquet cellois, Short Cake, Petrin valssi ja salsa La copa de la vidan tahtiin. Minun tanssiryhmälläni oli harjoituksia huomattavasti vähemmän kuin muilla, mutta yhtä kaikki osasimme mainiosti.

Muutenkin Wanhojen päivä oli aivan ihana. Koko päivän sai olla nättinä ja pitää hauskaa kavereitten kanssa. Ehdottomasti osallistumisen ja kaiken sen harjoittelun arvoinen!

7 kommenttia:

Elios kirjoitti...

Ihastuttava tanssimekko! Viis muotivirtauksista, persoonalliset
puvut ovat usein kaikkein tyylikkäimpiä ja jäävät mieleen. En ole nyt ihan varma, mutta taisin minäkin olla viime vuonna ainut hihallisessa mekossa. :D

Kiva lukea koulunne vanhojentansseista muutenkin, pikkukaupunkilaisesta ajatus tuhannesta tanssijasta samassa tilassa kuulostaa aika hurjalta. :) Meitä oli ehkä sata ja tanssimme kolmesti: edellisenä iltana yleisölle (käytännössä wanhojen omia vanhempia ym), aamulla lukiolle ja yläasteelle ja vielä päivällä jollekin kaupungin ala-asteista. :)

Kaisa kirjoitti...

Upea puku!

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuo Oulu-hallista?? :)

Effi kirjoitti...

Ihana tuo puku! Olin katsomassa tuolla ouluuhallissa, tänä vuonna oli niin kivat tanssit:)

Iida kirjoitti...

Ouluhallihan tuo. Yritän vain välttää paikkakuntatietojen kirjoittamista blogiin...

Emma kirjoitti...

Yksinkertainen on kaunista, hieno puku :) Miekin suunnittelin aikoinaan tekeväni mekkoni itse, mutta rohkeus petti ja suuntasin pukuvuokraamoon!

Beauty Box kirjoitti...

onpa se iida ollut nättinä! :)