25.12.2011

Lisää lahjoja

Kaikki muut tuntuvat pitävän jouluna bloggaustaukoa, mutta minä olen täällä, kun nyt on kerrankin aikaa puuhata koneella!
Kummipojalleni neuloin lahjaksi hupparin ja housut. Takki on ohjeesta nimeltä Snug (ravelry). Neulaisin sen neljässä päivässä. Lankoja työssä on kaksi, yhtä aikaa neulotut Sandness Alpakka ja teetee Alpakka. Sandnesia kului melkein kaksi kerää ja teeteetä vähän päälle yksi 6-millisillä puikoilla. Lisäksi kolme pientä duffelinappia, joiden huolellisesta kiinnittämisestä tuli melkoista luentoa :D Takissa on hauska yhtenä palana neulottu rakenne, minkä ansiosta väliaikaisia aloituksia ja päättelyjä tuli taas opeteltua monta uutta lajia.Takin kaveriksi tein housut Kanoko Pants-ohjeella. Näissä lankana pelkkä Sandnesin Alpakka, jota kului puolitoista kerää 4,5-millisillä puikoilla. Näitä neuloin myös visiitillä Silmukkaseurassa. Silloin jo ihmettelin ohjeessa olevaa kerroksen vaihdoskohtaa keskellä etukappaletta, mutta eipä se liian paljon onneksi näy valmiissa työssä.


Vaatteet ovat toivottavasti oikeaa kokoa, kun ei näistä pienistä ole minulla edelleenkään oikein mitään hajua. Alpakkaa oli tosi ihana neuloa, sillä en ole koskaan ennen saanut mitään alpakkalangasta tehtyä valmiiksi. Monta aloitusyritystä on kyllä ollut... :D

Seuraavissa neuleissa jännitysmomenttia tuotti taas minulle tuntematon suurempi neulekoko. Kuinka valtavat voivat oikeasti olla numeron 44 sukat? Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, jos tunnistat sukissa olevat logot! Näissä sukissakin pääsi opettelemaan uutta tekniikkaa, kun yrityksen, erehdyksen ja purkamisen kautta tuli opittua silmukoiden jäljittely, mikä on kyllä ehdottomasti tosi kiva tekniikka. Käsityöurani alkoi aikanaan juuri kirjomisella, joten jäljittely oli hauska paluu jonnekin kaukaisuuteen.
   
Seiskaveikasta 3,5-millisillä tein ensin perussukat 14 silmukalla per puikko. Sukan suihin tein eriväriset raidat ja samoin sukkien päälle sinisen ja oranssi portalin, joihin piirtelin itse kuvion. Portal on loistava tietokonepeli, jonka sain lahjaksi vuosi sitten jouluna, ja jolle löytyy faneja myös miespuolisesta lähipiiristä. Taisivat nämä sukatkin aiheuttaa fanitusta ;)
Samaa sarjaa jatkavat toisetkin lahjasukat. Speksit täsmälleen samat, mutta näissä on kuviona lambda-symboli, joka on puolestaan toisen pelin, Half Lifen, tunnus. Tämä kuvio ei ole omaa käsialaa, vaan löytyi joltakin peliaddiktien foorumilta, jossa kuitenkin näytti olevan myös käsitöihin taipuvainen siipi. Jalkaan päätyivät nämäkin sukat mieluusti :)

Yhdet joululahjasukat pitää vielä tehdä, sillä yhtä lähipiiriläistä tuli lahjottua pelkällä sukkalahjakortilla. Nyt on  kuitenkin malli ja väri tiedossa, joten sitä voisi vaikka mennä edistämään sukkaa leffan ohessa. Mukavia joulunpyhiä kaikille!

Ei kommentteja: