13.7.2012

Koukkuamista

Mokomat panttaavat vieläkin pääsykoetuloksia, mutta koska syksyllä on muutto joka tapauksessa edessä, niin operaatio "Tavaraa roskiin" on jo pienimuotoisesti käynnistynyt. Ensimmäisenä lähtölistalla olivat vanhat koulukirjat ja -vihot. Alla olevassa kuvassa pelkästään yläasteen ja lukion paperit, ala-asteen kirjat ovat vielä ulkovarastossa säilössä.
Jotenkin kamalaa kantaa paperinkeräykseen kassitolkulla oppimisesta kertovaa materiaalia, mutta eipä noilla mitään tee... Toivottavasti tieto on nykyisellään päässä eikä vihoissa :D
Vaikka uhosinkin, että tänä kesänä ei tarvitse opiskella, niin jotain uutta sentään on tullut opeteltua. mci vinkkasi hyvästä koukkuamisoppaasta, jonka kävin heti itselleni kirjastosta lainaamassa. Koukkuamiskoukun tein KnitPro koukusta, johon liitin väliholkin avulla stopparin. Tavoitteissa siinsi tiskirätti, mutta koska kuvassa näkyvään kaistaleeseen meni jo puolet 25 gramman hamppupallosta, niin purkuun meni. Tulipa tekniikka opittua sentään kumminkin. (SNY:ltä aikanaan saamani vihreä pupu pitää kuvassa kaistaletta suorempana)

Kirja väitti koukkuamisen olevan virkkauksen ja neulonnan välimuoto, mutta kyllä se minusta on aika lailla lähempänä virkkausta kuin neulomista. Kyynärpää kipeytyi ainakin ihan samalla tavalla kuin virkatessa... Hauskaa vaihtelua tuo koukkuaminen kumminkin oli ja pinta tuntui muhkuraisuudessaan varsin sopivalta tiskirättikäyttöön. Sain vain havaita, että tässä talossa kaikki villaa sisältämättömät langat ovat täyttä tai enimmäkseen täyttä tekokuitua muutamaa pientä hamppupalleroa lukuunottamatta (no pari ihkulankaakin löytyy, mutta ei niistä rättejä tehdä!), joten suureellisempia tiskirättikokeiluja varten on käytävä ensin lankakaupassa!

2 kommenttia:

Mci kirjoitti...

Oi, ryhdyit koukkuamaan näin nopeasti! Koukkuaminen ja tiskirätit ovat juuri sopiva syy ostaa lisää lankaa!

Kaisa kirjoitti...

Onnittelut! Kävin vähän vakoilemassa HY:n sivuilla... :)