24.1.2010

Kulttuuria

Viimeisen reilun viikon aikana on tullut harrastettua kulttuuria poikkeuksellisen paljon. Viime viikonloppuna kävimme katsomassa Havukka-ahon ajattelijan elokuvissa. Pidän todella paljon Havukka-ahon ajattelijasta kirjana (tein siitä jopa kirjallisuustutkielman yläasteella) ja sen pohjalta elokuva oli mielestäni huono. Siis ihan kylmän raa'asti sanottuna huono. Elokuvaan ei ollut saatu tavoitettua kirjan rauhallista metsäkäveleskelytunnelmaa, vaan kaikki tapahtumat ja keskustelut oli jotenkin toiminnalistettu. Lisäksi elokuvan juonessa oli painotettu kirjan kannalta epäolennaisia kohtauksia. Elokuvassa Konsta on traaginen äpärälapsi, joka on jotenkin ihmeen kaupalla onnistunut sivistämään itseään jotenkin. Kirjan Konsta on mukava vanhahko mies, jolla on hyvä huumorin taju ja hän ymmärtää, että ihmisen tausta ei kerro henkilöstä vielä mitään. Minusta myöskään Kai Lehtinen ei osannut luontevasti esittää Konstan puheita ja ajatuksia. Paljon parempi valinta hän silti oli rooliin, kuin mitä Pirkka-Pekka Petelius olisi ollut.

Samoin viime viikonloppuna oli ohjelmassa teatterikäynti, joka kuului äidinkielen kurssin ohjelmaan. Tarkoitukseni oli katsoa Sotaturistit, mutta näytäntö oli peruttu. Olin tietenkin paikalla vain muutama minuutti ennen näytelmän alkua, mutta onnistuin vaihtamaan lippuni yhtä aikaa alkavaan Kaaokseen. Näytelmä oli ihan ok. Ehkä vähän turhan perinteinen tarina, joka sitten oli vedetty vähän liian yli. Kolme työn, perheen ja omien halujensa välissä tasapainottelevaa naista, "joiden elämässä kaikki alkaa kasaantua ja seurauksena on kaaos".

Tänään olin taas elokuvissa katsomassa uuden Sherlock Holmes elokuvan. Ja tykkäsin kovasti. Elokuvana täysin mainoa toimintaleffa, jossa oli sopivasti huumoria, "tasaisia osuuksia" ja Holmesmaisia päätelmiä. Ja onneksi elokuvaa ei oltu pilattu liialla räiskinnällä ja tappelulla (vaikka niitäkin oli ajoittain runsaanlaisesti). Uskon kyllä, että kirjojen fanit voivat jopa vihata kyseistä elokuvaa, mutta minun mielestäni se oli hyvä ja minä kun tykkään muutenkin leffoista, jotka sijoittuvat historiaan.

Ai onko tämä muka neuleblogi? Mutta on minulla vähän neuleaiheista sisältöäkin. Aloitin tekemään Shettistä aiemmin syksyllä tekemäni huivin loppulangasta ja aloitin vähän yhtä toista salaisuus-juttua. Lisäksi sain huomata, että SNY-pakettien suunnitelu on vaarallista hommaa, sillä silloin on pakko mennä katselemaan lankoja, joita saattaa päätyä itsellekin :D

4 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Se Sherlock Holmes -leffa pitää kyllä käydä katsomassa. Pidän Guy Ritchien leffoista yleensäkin.

Tultiin muuten juuri leffasta katsomasta Avatar 3D:nä. Oli aika näyttävää menoa.

Anonyymi kirjoitti...

no niinpä niin, lankahomma on aika paha tässä salaisessa...terv.sny

Hannah kirjoitti...

Heissan!
Kinnasneuloja saa ainakin käsityökeskuksista ja Oulusta Somikista.

Mekin kävimme katsomassa Sherlock Holmesin ja tykättiin kovasti - huumori, musiikki ja tarina olivat loistavä kombinatio.

Kyllä neuleblogissa saa kertoa muistakin aiheista kuin vain neulomisesta! Jatka samaan malliin! Sulla on kiva blogi.

Anna kirjoitti...

Minä kyllä myös peesailen tuota lankahommaa. Tai ylipäänsä kun kokoaa sny-pakettia, nii kaikkea tekisi mieli itsellekin samalla :D