19.4.2012

Jämäneuleinvaasio

Vietin tuossa alkuviikon mummon seurana, joilloin oli oivaa aikaa neuloskella jämälankoja.
Pari ensimmäistä päivää kuluivat näihin Swirl Sockseihin. Lankana enimmäkseen seiskaveikan jättiraitajämiä, joista olen jo kolmet sukat tehnyt aiemminkin. Vähän avitin punaisella ja mustalla langalla lopuksi ja kokonaiskulutukseksi tuli 106 grammaa. Nyt loppui onneksi tuo lanka!
Sukat aloitettiin kärjestä ja neuloin niitä vuorotellen omilla 4-millisillä puikoillaan. Väritykseltään tuo toinen on ehkä vähän tylsä, kun en tajunnut, että vihreää lankaa oli enää niin vähän ja menin senkin neulomaan tuonne kantapäähän piiloon. Mutta nämä saa kaveri, joka on aina fanittanut jämälankasukkiani. Pikkuisen aivojumppaa tuli harrastettua, kun printtiohjeessa käskettiinkin tekemään ainoastaan oma suosikkikantapää ja -kärki, mutta jostain selkärangasta neki putkahtivat. Tästä kuvasta voi melkein ehkä nähdä (ainakin jos sen klikkaa suuremmaksi), miten siistin tiimalasikantapään sain aikaan. Oikeaa tekniikkaa en muistanut, joten kavennusvaiheessa tein wrap&turn -käännöksen ja lisäysvaiheessa en neulonut liittyvää silmukkaa heti mukaan vaan tein siihen uuden w&t-käännöksen ja neuloin vasta kun piti liittää sen viereinen silmukka. Huono selitys joo, mutta silmukat eivät noin tehtynä venyneet yhtään!
Tiistai-illan iltapala oli siskolta jääneistä Novita Keloista pikainen pipo. 7-millin pikkupyöröllä meni vähän reilu tunti neuloa 68 grammaa menemään. Kuvauspäänä toimiva äiti havaitsi pipon niin hyväksi, että kieltäytyi luovuttamasta sitä minulle takaisin, joten saaja ainakin löytyi nopeasti.
Kaikki vihoviimeiset seiskaveikkajämät upotin tähän neliöpipoon, jonka pääasiallisena funktiona oli joggless stripes -tekniikan kokeilu. Eihän siihenkään ollut ohjetta tietenkään mukana, mutta pikku pääkoppaani vaivasin vähän ja jostain sieltä löytyikin muistikuva tekotavasta. Pikkuisen valtava tuosta piposta tuli, mutta pääsinpä typeristä langanlopuista eroon. Raitaväreinä olivat harmaa, musta, metsänvihreä ja vaihtuvia kirkkaamman värisiä langan pätkiä. Puikkoina taas 4-milliset ja kulutusta jälleen 68 grammaa.

Lopuksi kuva kilpailuvoitosta, jonka kohdalla onni potkaisi minua -sannan-blogissa. Yhteensä 55 grammaa Rowanin Kid Silk Sprayta, jossa on kuvassa yllättävän oikein näkyvää lievästi punaista sävyä mukana. Mukana oli lisäksi tuollainen heijastinrintanappi, joka onkin erityisen loistava, koska laukustani puuttuu tällä hetkellä sopiva heijastinmaskotti.

Ei kommentteja: