4.5.2012

Retroilua

Jämäilyn edistämiseksi ei ole kamalan fiksua neuloa kirjoneuletta ohuella langalla, mutta tulipahan vihdoin kuitenkin valmista. Ohjeena Etude Mitts, jonka bongasin Ravelryn Favorite Obscure Pattern -ketjusta, johon porukka linkittää hienoja ohjeita, joita on tehty vain muutama. Tämän mallin tekemättömyyteen vaikuttaa taatusti 7,5 dollarin hinta. Ilmaisena oli kuitenkin saatavissa tuon peruskuvion ruutukaavio, jonka sovitin sitten itse lapasen malliin. Maksullisen ohjeen tuotto menee suoraan rauhanedistämistyöhön Lähi-idässä, joten pitänee kehittää nyt jokin muu tapa edistää maailmanrauhaa.
Lapaset neuloin 2,5-millisillä puikoilla Sandnes Garn Sisusta, joka oli jäänyt siskolta yli neulotusta marsusta. Näihin kului 55 (31+24) grammaa lankaa, joten vielä jäi vähän kulutettavaa.Tykkään todella paljon kirjoneuleen tekemisestä, mutta taas sain huomata, että muutamankin päivän tauko sen neulomisesta kostautuu. Nyt oikean käden lapanen on pituudessa ja leveydessä sentin vasenta lapasta pienempi. Ero ei näy verratessa pahasti, mutta tuntuu selkeästi kädessä.
Kokoeroa lukuunottamatta tykkään näistä lapasista ihan hirveästi. Väri on hauskasti retro ja aaltoileva pianonkosketinkuvio on kaunis. (Se oli vain ärsyttävää neuloa, kun mitään toistuvaa pientä kuviokertaa ei ollut....) Tein lapasiin mielestäni istuvimman mahdollisin peukalon, eli kiila alkaa 3 silmukkaa leveänä ja siihen tuli tässä tapauksessa 12 silmukkaa lisää. Nämä 15 jätetään hakaneulalle, jonka jälkeen luodaan tilalle 12 uutta. Pointtina on se, että kämmenpuoli tulee yhtä leveäksi kuin selkä vasta kiilan jälkeen, jolloin lapanen mukailee mahdollisimman hyvin käden todellista muotoa.

Ai niin, ja samalla tuli E-kirjainkin kuitatuksi :)

4 kommenttia:

berenike kirjoitti...

Todella hienot! Tykkään tosta kuviosta tosi paljon, näyttää mielettömän hyvältä keltasen kanssa :)

Hanna kirjoitti...

Minusta jämäilyssäkin on tärkeää pitää mielessä, että työ täytyy olla käytettävä. En tee mitään jämätyötä vain kuluttaakseni lankoja pois. Töiden ulkonäkö on minulle yhtä keskeistä jämätöissä, kuin "uusista keristä" tehdyissä töissä.

Kauniit lapaset olet tehnyt. Minä en vielä ole uskaltautunut kirjoneuleiden maailmaan. KyJyyn ajattelin kuitenkin ottaa mukaan Totoro-lapaset.

Iida kirjoitti...

Kiitos kehuista! Itsekin olen ehdottomasti sitä mieltä, että pelkän langankulutuksen takia en rupea puikkoja heiluttamaan. Käytettävyys ja mielellään selkeä käyttökohdekin ovat ehdottomat kriteerit!

Jenni kirjoitti...

Googlettamalla osui lapasesi silmään. Upeat! Kerrassaan omaa silmääni miellyttävät! :)