7.6.2012

Paljon asiaa

Haittaako se, jos kirjoituspöytä on niin täynnä lankoja (tällä hetkellä seitsemää eri sorttia niinkuin juhlapöydässä ikään) ettei siinä mahdu kirjoittamaan tai tekemään mitään muutakaan järkevää? Ja vastaus omaan kysymykseen: ei haittaa, koska nyt on lomalomalomalomakesäkesäkesäkesäKESÄLOMA!
Loma alkoi tosiaankin eilen, kun pääsin näiden kahden pikkukaverin lukemisesta eroon. Nyt kun pääsykoe on ohi, niin uskallan pahaa karmaa kerryttämättä kertoa, että tähtäimessä on teologian opiskelu Helsingissä. Pääsykokeessa ei varmaan tullut mitään täydellistä nappisuoritusta, sillä varsinkin tuosta Maailmankansalaisen uskonnosta ollut kysymys ei ollut ihan täydellisesti hanskassa, mutta kun minulle ropsahtaa yo-todistuksesta melko mukavasti lähtöpisteitä, niin sisäänpääsyyn riittää pelkkä hyväksytyn koesuorituksen saavuttaminen, mikä toivottavasti kuitenkin irtosi. Syksyllä odottaa siis toivottavasti muutto isolle kirkolle, josta kuva alla :P

Edellisessä postauksessa intoilemassani Tarinatiistaissa ei sitten ollutkaan ihan niin kivaa, mutta koska kävin jo Ravelryssa vetäisemässä raivarit aiheesta, niin en enää jaksa marista. Kotiinpaluu tapahtui eilen illalla lentäen, mutta tarkoituksella sen verran myöhäisellä koneella, että keskustassa pyöriskelyyn jäi reippaasti aikaa. Shoppailu ei tälle tytölle juuri maistu, mutta onneksi Helsinki on geokätköilyn kannalta oikea paratiisi, sillä kun hakee Helsingin keskustaa lähimpiä kätköjä, niitä löytyy 8 kilometrin säteellä 3000! Tästäkin kannattaa huomioida vielä se, että Helsinki rajoittuu monelta kohdin mereen, jossa kätköjä on yleensä vähemmän. Kätkötiheys on täällä päin siis varsin kunnioitettavan korkea <3 Kännykän akku ei kestänyt loputtomiin gps-paikantelua, joten päivän saldoksi jäi 7 löytynyttä purkkia ja lisäksi kolme muuta, jotka eivät löytyneet etsimisestä huolimatta. Tällaiselle maalaistollolle oli kuitenkin hyödyllistä kävellä pitkin poikin keskustaa kartan kanssa ihan luvan kanssa, niin eksymisvaara oli kohtuullisen minimaalinen. Edellinen kuva on kasvitieteellisesta puutarhasta, josta, yllätys yllätys, löytyy kätkö :)

Vaikka shoppailu ei herkkua minulle olekaan, niin ainakin yksi hyödyke löytyy, jonka ostaminen kiinnostaa aina :P Rowanin Purelifea olen kuolannut kaupassa jos toisessakin vaikka kuinka pitkään, mutta vasta nyt Menitassa tuli vastaan Se Oikea väri. Namista mansikanpunaisesta tulee luultavasti kesäinen huivi, jossa voisi olla vähän reilummin ihan pelkkää sileää neuletta. Havaitsin nimittäin aikaisemmin ihan aiheettomasti syrjimäni Ginkgon olevan todella kiva kaupunkiasuste! Supersocke tuli puolestaan mukaan Vihreästä Vyyhdistä, sillä sukkalankaa, varsinkaan suhteellisen yksiväristä, ei nyt vaan koskaan voi olla liikaa!

Palataanpas sitten vielä hetkeksi kotipuolen saavutuksiin, sillä yksi kaunokainen on odottanut esittelyä jo viikon. Koska vanha fakta on, että kaksi huonoa kuvaa tekee yhden hyvän, niin tarjolla siis kaksi kuvaa, joiden keskiarvo osuu aika lailla oikeaan.
Jo niinkin ikuisuus sitten kuin maaliskuussa osallistuin Lumoavassa Langassa kehruukurssille. Sen suurempaa hurahtamista ei tapahtunut, mutta kotona jatkoin kehräilyharjoituksia hahtuvalla, joka oli valmiiksi värjätty pitkiksi raidoiksi. Koska hahtuva oli keritty kahtena säikeenä tai mitä lie ovatkaan, niin minun oli poikkeuksellisen helppo kehrätä lanka niin, että värit säilyvät oikein raitoina. Toisen säikeen sain kehrättyä maaliskuussa, toista kehräsin pikkuisen silloin tällöin ja sain viimeisteltyä sen vihdoin toukokuun viimeisinä päivinä, kun käsitöitä piti raivata siivouksen tieltä. Kertaaminen tapahtui mielenkiintoisena virityksenä pyykkipoikien, kukkakeppien ja tyhjien talouspaperirullien avulla, mutta lopputulos onkin sitten ihan kiva tai vähintäänkin kelvollinen. Raidat mätsäävät ainakin lankana tosi hyvin ja odotan innolla tämän neulomista. Ajattelin, että tästä tulisi isona perinteinen pitkä kaulahuivi, joka sopisi takin päällä pidettäväksi, sillä hahtuvavilla on sen verran karkeaa, että iholle tuo ei oikein kelpaa. Metrejä kertyi aika tasan 250 ja painoa tasan 100 grammaa, joten paksuudenkin puolesta ollaan varsin fiksuissa mitoissa.

Ja vaikka alussa väitinkin, että nyt olisi loma, niin huomenna on kuitenkin edessä autoKOULUN kakkosvaihe. Lisäksi minulla on onneksi ja valitettavasti kesätöitä kuudeksi viikoksi pienissä pätkissä pitkin kesää, joten liiaksi asti ei laakereilla pääse lepäämään.

2 kommenttia:

Mci kirjoitti...

Toivottavasti pääsykokeet menivät nappiin! Kaunista kehrättyä lankaa!

Emma kirjoitti...

Luin avautumisesi ravelrysta, harmi että siulla oli taas huono tuuri neuletapaamisten suhteen :/ Myö pidetään Kuopion tapaamisissa lähes aina esittelykierros, vaikka kaikki olisivatkin entuudestaan tuttuja :D Se on hauskaa!

Hyvin taisivat pääsykokeetkin mennä, ja ihania lankoja oot ostanu! Hauskaa kesälomailua :)