23.12.2012

Kaula-asioita

Koska kaksi seuraavaa lahjaa on jo luovutettu saajilleen ja paketitkin on aukaistu, niin pystyn esittelemään ne myös blogissa.
Pätkärääkättyä Sandnes Maijaa 3,5 millin puikoilla pikkuisen reilun kerän verran ja yksi junamatka tarvittiin tähän kauluriin. Ideana oli muotoilla laskettelevalle kaverille sopiva kaulasysteemi, jonka saa helposti peittämään myös sen osan naamasta, joka ei ole laskettelulasien alla. 
Kauluri on neulottu kuvan suunnassa alhaalta ylös. Loin sata silmukkaa ja neuloin niillä Calorimetryn ohjeesta ensimmäisen puolikkaan. Siitä jatkoin sitten suoraa putkea ja kaulurin loppuun neuloin kokonaisen Calorimetryn. Vaikka työ onkin tehty pyörönä, niin lyhennettyjen kerrosten osuudessa on luonnollisesti neulottu välillä nurjalta puolelta. Lanka loi vähän harmittavan erilaista pintaa suoraan purkilo-osuuteen, mutta kaulassa lopputulos ainakin oli ihan kiva ja saaja tykkäsi.
Toinen lahja puolestaan on kurssikaverille, joka luentoneulontaani katsoessa kärtti koko syksyn, että voiko neulomalla tehdä stolan (eli sen pitkän liinan, joka papilla on hartioilla). Kuvan tekele on kyllä ihan vain kaulahuivimittainen, mutta tulipa todistettua, että kyllä pystyy! Käytin siihen kotona lojuneen jämäkerän Novita Rustikaa ja ketjusilmukoita kirjoin Nallesta kuvioiksi.

Ei kommentteja: