30.12.2012

Lasten leikkiä

Wau, tältäkö tuntuu, kun ei ole stressiä yhtään mistään? Koko loman alkupuolisko on mennyt enimmäkseen kirjojen maailmassa ja koko syksyn opiskelujakso tuntuu kaukaiselta ja hämärältä muistolta. Lomalle on kyllä varattuna ihan asiallisiakin hommia, joiden suhteen pitäisi pikkuhiljaa aktivoitua. Tärkeimpänä olisi kai kroonisen juhlavaatevajeen paikkaaminen yhdellä pikkumustalla, joka olisi tarkoitus saada tässä parin viikon aikana ommeltua. Kolme joululahjaa on vielä esittelemättä ja tässä niistä kaksi, jotka ovat leluja molemmat.
Ennen joulua käväisin viikonlopun verran mummolassa ja mukana minulla oli paitsi tässä postauksessa oleva toinen lelu niin myös 7 veljestä papukaijaa hyväntekeväisyyspeittotilkkuihin. Paluumatkalla keksin kuitenkin, että haluan tehdä samaan aikaan kylässä olleelle sukulaistytölle joululahjan. Mukana ollut kerä muotoutui puolikkaaksi käärmeeksi ja perillä seuraavasta kerästä tuli toinen puolikas. Yhteensä lankaa kului pikkuisen vajaa sata grammaa ja postiikin käärme ehti ajoissa, kun tuli hännän alla sitä neuloin.
Tein käärmeen taittelusta kuvallisenkin kokoamisohjeen ja ajattelin ensin laittaa sen ihan vain tänne blogiin, mutta sitten Ullan toimitustapaamisessa ilmeni tarve joululahjaohjeelle, joten näpyttelin ohjeen Ulla-kuntoon. Se on siis saatavilla Suomen verkkoneuleyhdistyksen jäsensivuilla.
Tähän toiseen joululahjaleluun ostin langat jo elokuussa. Lykkäsin aloittamista kuitenkin pitkälle joulukuuhun. Koska krokotiili on virkattu, ja virkkaaminen on (kuulemma) kolme kertaa nopeampaa, mutta samalla kolme kertaa enemmän lankaa kuluttavaan kuin neulominen, niin lopputulos oli totta kai se, että tuli armoton kiire ja lankaa ja aivan liikaa yli. Kroko oli pakko saada valmiiksi ennen joulunviettoon lähtöä, sillä roinaa oli raahattavaksi muutenkin niin paljon, että erillisen täytevanun mukaan ottaminen ei napannut sitten yhtään. Sinänsä aikaa olisi ollut hieman tavallista pidempäänkin, sillä kroko tuli lahjoitettua kummipojalle vasta välipäivinä henkilökohtaisesti.
Näin tallaisen krokotiilin tehtynä Pohjolan Langassa ja päätin heti, että samanlainen on pakko tehdä myös itse. Marks&Kattens Sommargarn -puuvilla oli tarjouksessa ja lankojen kanssa sain valokopion Kauneimmat Käsityöt 2/2012:sta, jossa ohje on. Musta lanka on jotain mystistä muinaista puuvillaa. Sinistä lankaa meni 126 g, vihreää 22 g ja valkoista 5 g. Yhteensä siis aivan pikkuisen yli kolme kerää. Koska ostin keriä yhteensä kuusi, minulla olisi samaa lankaa vielä toiseen krokotiiliin, joskin se tarkoittaisi, että aika isoja osia vartalosta pitäisi tehdä valkoisella. Kokoamisvaiheessa huomasin tehneeni vahingossa yhden ylimääräisen jalan, joten sekin puoltaisi toisen yksilön tekemistä. Ohjeen mukaan vartalopallot pitäisi kiinnittää toisiinsa tarranauhan palasilla, mutta minä en edes halunnut ajatella tarranauhan kiinnittämistä tappotiukkaan virkkuupintaani, jota kolmosen koululla syntyi, joten ruumiinosat on suosilla kiinnitetty toisiinsa langalla.
Viimeisen joululahjan esittely ja mahdollinen neulevuosikatsaus menevät todennäköisesti ensi viikkoon ja vuoteen, joten Kroko toivottaa kaikille lukijoille jo nyt mukavaa ja turvallista uuden vuoden juhlintaa!

2 kommenttia:

Mci kirjoitti...

Kroko (ja käärme) nostaa hymyn huulille! :D

Jokke kirjoitti...

Tykkään!