22.10.2009

Rooman terveiset

Tietysti aina kun on reissussa, niin tapahtuu jotain tärkeää. Kuten Ullasta ilmestyy uusi numero. Ullassa on tälläkin kertaa minun tekemisiäni eli ohjeet Perusviuhkoihin ja Karismalapasiin. Ne ovatkin jo saaneet ihan kivaa palautetta, kiitos siitä :)
Reissussa oltiin tosiaan Roomassa. Lähtöä edeltävänä iltana minulle noussut kuume vaivasi reissun päällä vielä kaksi päivää, mutta sitten olo onneksi normalisoitui. Viiden päivän matkasta paikan päällä ehdimme viettää käytännössä kolme kokonaista.
Pakko-nähdä -nähtävyydet kävimme luonnollisesti katsomassa: Fontana di Trevi, Colosseum, Panteon ja Vatikaani. Kaikki hienoja paikkoja, mutta jotenkin ne eivät sävähdyttäneet minua joidenkin muitten kuuluisten paikkojen tapaan.
No, jos nähtävyydet eivät olleen kovin hienoja, niin entäs ruoka sitten? Kaikki syömämme pasta oli kyllä hyvää, mutta valitettavasti aina melko kylmää. Kahvikaan ei ollut niin hyvää kuin, mitä olen Suomessa saanut. Pitsa sen sijaan oli tosi hyvää varsinkin Pizzeria Da Ivo -nimisessä paikassa Trasteveren kaupunginosassa. Paikan sipulipitsaa voin suositella kaikille, jotka aikovat joskus käydä Roomassa.
Parasta matkassa oli ehdottomasti hotellin aamupala, jolla herttainen englantia epäselvästi mutta paljon puhuva mies tarjoili meille kaiken pöytään. I Giardini del Quirinale -hotelli oli kaikin tavoin hyvä: siisti ja hyvällä paikalla.
Lankamatkailun kannalta Rooma ei ole unelmakohde. Kävimme yhdessä lankakaupassa nimeltä Canetta. Sen valimoima oli kuitenkin pieni eikä mitenkään inspiroiva, joten sieltä emme ostaneet yhtään mitään. Lentokoneeseen suunnittelemani neuleaikakin väheni huomattavasti, kun koukutuin lukemaan Enkeleitä ja Demoneita. Siksi minun pitääkin esitellä jälleen kerran vain keskeneräistä työtä - Cookie A:n Lindsay sukkien mallilla tekemääni säärystintä.

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Hienoja kuvia! Rooma pitää kyllä vielä joskus nähdä.

Iida kirjoitti...

Kuvat on hienoja lähinnä siksi, että ne ovat iskän ottamia :D Mun kännykän kameralla otetut kuvat ovat sitä tasoa, että niistä en tunnista itsekään mitä nähtävyyttä siinä on kuvattu :D