21.3.2010

Koirametri

Tässä päivänä muutaman (taisi itseasiassa olla viimeviikonloppuna) halusin kokeilla niitä punaisia metallipuikkoja ja tuhota vähän jämälankaa ja tuloksena syntyi Koirametri. Muutin oikeaa Calorimetryn ohjetta sen verran, että loin 120 silmukan sijasta vain sata. Päätös oli varsin hyvä, sillä edellinen ohjeenmukainen Calorimetryni on liian iso ja lörppö. Tämänkertainen on päässä sitten tosi hyvä, mitä nyt kutittaa jonkin verran. Nimi Koirametri tulee käyttämästi Haukku-langasta, josta on puolet lammasta ja puolet koirankarvaa. Samasta langasta äiti teki minulle alkutalvesta vuoritetun pipon. Lankaa jäi vielä tietenkin yli sen verran, että siitä ei enää mitään järkevää saa, mutta ei sitä kehtaa poiskaan heittää. Huoh.

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Hassua, koirankarvaa.
En ole koskaan törmännyt tuollaiseen lankaan. On varmaan pehmeää. Vähän kyllä epäilyttää, haiseeko se märkänä ihan koralle :)

juuli kirjoitti...

Lanka on ihanaa, sitä voi verrata vaikka angoraan. Ja eihän se mitään haise, niinkuin ei villalangathaan haise lampaalle tai maitolangat piimälle.

Voisiko jämistä saada vielä vaikka kynsikkäät? Vaikka raidottaen jonkun muun kanssa? On nimittäin aika ihanan lämmintä lankaa.

Iida kirjoitti...

Sen verran vähän on, että ei taida kelvata enää mihinkään järkevän kokoiseen työhön. Ehkä ihana koirankarva pääsee joskus johonkin jämälankatyöhön kruunuksi :D