7.3.2010

Lomalla

Edellisestä postauksesta on vähän aikaa, niin esiteltävääkin on sitten vähän enemmän. Kolmena viimeisenä olympialaispäivänä neuloin nämä lapaset. Novitan Pirtaa nelosen puikoilla ja 32 silmukalla. Lapaset saa poikaystävän pikkusisko syntymäpäivänään.
Näillä lapasille tuli sitten ansaittua vielä toinenkin olympiamitali. Yhden kerän lajiin olisivat lapaset muuten menneet, mutta koska kerä jolla aloitin tekemään oli huomattavan vajaa, niin lanka mokoma meni loppumaan kesken ennen toista peukaloa, joten piti muutama metri ottaa toisesta kerästä. No, kuluipa yksi pieni kerä taas pois.

Pienistä keristä puheen ollen. Isä voi sitten laittaa silmät kiinni katsoessaan seuraavaa kuvaa.
Noi ei sitten oo (ihan) kaikki mun :D Sain torstai-iltana inspiraation kerätä kaikki langat yhteen paikkaan ilman pusseja ja laatikoita. Mukavaa väriterapiaa muuten :) Langat olivat vähän miten sattuu tungettuina vähän minne sattuu ostamisen jälkeen, joten lajittelin ne pusseihin paksuujen ja käyttötarkoituksen mukaan. Ravelryn stash-taulukon mukaan tuossa on 55559 metriä lankaa :D Pitäisi varmaan neuloa ripeämmin.
Ja ripeästä neulonnasta puheen ollen eilen illalla valmistui viime heinäkuusta asti kesken ollut bolero. Ohje on Novita Kesä 2009 -lehdestä numero 20. Lankana käytin ohjeen mukaista Bambua, jota kului hieman kolmatta kerää (ohjeessa lukee 4...). Aluksi meinasin boleroa itselleni, mutta etukappaleet eivät oikein olleet kokoani, joten pikkusisko sai sen etukäteissyntymäpäivälahjana.
Muuten bolero on ohjeen mukainen, mutta ohjeen silmukkamäärällä takakappale olisi ulottunut melkein koko vartalon ympäri, joten vähen 25 silmukkaa ja neuloin koko takakappaleen suorana ilman mitään kädentien muotoiluja ja hyvin toimii. Tuo lanka on muuten kummallista. Ostin sitä aikanaan 12 kerää, jotka tarvittiin hupputunikaan (ravelry). Lankaa kuitenkin kului vain 7 ja puoli kerää, joten ajattelin, että kuluttaisin loppulangan kivasti tähän boleroon. Mutta vielä jäi reilu 2 kerää. Ei siinä, väri on kiva ja lanka mukavaa neuloa. Mutta mitähän sillä tekisi...
Viikolla löysin kirjastosta kivan kirjan, jossa oli 100 ohjetta virkattuihin ja neulottuihin kukkiin. Ensimmäisenä kokeilin virkata narsissin, jonka myötä voisin toivottaa hyvää maaliskuuta lukijoille :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ihan peljästyin, että olet ostanut koko kasan lomalla...;)t:sny
ps.ensi viikolla lähteepi paketti sinulle päin...

Kaisa kirjoitti...

Hauskan näköinen tuo bolero. Istuu tosi hyvin.