19.4.2010

Pastasukat

Outside In -sukat valmistuivat kiitettävän nopeasti sitten kuitenkin. Annoin niille lempinimen Pastasukat, koska langan värit - oranssi, keltainen, vihreä ja tumma violetti - ovat kuin suoraan eräästä "hienosta" pastapaketista joka meillä kerran oli.
Outside In:en ohje oli todella hyvä. Siis äärettömän huippuhyvä ja superselkeä. Erityisesti rakastuin kantapäähän, joka sukkaan tuli, kun oikeat raidan kaartavat siinä niin nätisti. Ikävä yllätys neuloessa oli kuitenkin, että kantapään silmukat jätetään apulangalle odottamaan ja neulotaan myöhemmin.
Ohjeessa korostetaan, että kantapää pitää neuloa ennen kuin tekee kärjen kokonaan, jotta terän pituus täsmää omaan jalkaan. Vyyhdiltä käsin keritystä lankapallosta ei noin vain oteta toista päätä lankaa katkaisematta, joten terän pituuden kanssa mentiin sitten vähän arvauspohjalta ja tuloksena on pikkuisen liian pitkä sukka. Mutta ei haittaa, liikaa ainakaan.
Lankana oli tosiaan aiemmin jo näyttäytynyt Zitron Trekking Hand Art. Tein sukat tarkoituksella niin pienillä puikoilla kuin mahdollista, eli 2 millisillä, joten tällä hetkellä ne ovat vielä melko tiukat. Kaikki muut sukat ovat kuitenkin pesussa ja käytössä lörpistyneet jalassa pysymättömiksi, joten näiden suhteen on vielä toivoa :) Ohjeen 8 varsi mallikerran sijasta tein vain 4, sillä tykkään, että sukan varret eivät näy kengän reunan yli. Lankaa kului 56 grammaa, joten vyyhdin lopusta saisi vielä toiset tosi lyhytvartiset sukat tai sitten jotain ihan muuta :)

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Tosi hauska malli! Kiva kun tuo mallineule jatkuu tuonne kantapäähän.

Anonyymi kirjoitti...

hienot sukat, kyllähän sukkavarasto tällä vauhdilla kuluu...;)t:sny