7.7.2010

Söpö ötökkä

Äiti valittaa, kun suurin osa puutarhaa on jo esitelty neulekuvissa, niin meninpä sitten tällä kertaa valloittamaan uuden kuvausalueen eli salaattipenkin :D
Salaattipenkkiin pääsi möyrimään nälkäinen kilpikonna, jonka ohje tietenkin on Sheldon Knittystä. Tein viime syksynä jo yhden Sheldonin tuoreelle vauvalle ja siihen käyttämästäni kahdesta kerästä Avanti Cottonia jäi jäljelle täsmälleen 50 grammaa. Peukut pystyssä rupesin tekemään tätä toista ja pienensin puikkokoon 3 mm, koska edellisestä kilpparista näkyivät täytteet vähän läpi.
Kun vaaleanvihreä lanka riitti juuri ja juuri kilpeen ja kilven pohjaan, alkoi syke taas vähän nousta. Päätin tehdä jalat viimeisenä, sillä niihin olisi hätätilassa voinut käyttää jotain muutakin lankaa, mutta lopulta jalkoihinkin jäi lankanöttönen. Ei mikään kamalan iso, mutta jaoin sen tasan neljään osaan ja muutin jalkoja sen verran, että aloitin ne kärjestä ja neuloin niin pitkiksi kuin lankaa riitti. Vähän töpöt jaloista tuli ainakin ohjeeseen verrattuna, mutta eikö ne kilpikonnat aika lyhytjalkaisia olekin?
Tämäkään söpöliini ei jää minulle, vaan sen saa kaverini, joka lähtee syksyllä vaihtoon Ranskaa, ja jonka oma oikea kilpikonna jää kotiin. Pääsinpähän minäkin taas söpöllä tavalla eroon jämälangasta.

2 kommenttia: