4.7.2010

Uusi lempparihuivi

Heti kun vähän uhkailee, ettei mikään valmistu, niin samantien saa jotain loppuun... :D
Huivi on malliltaan Gail ja lankana käytin Noro Kureyon Sockia. Näytän viimeaikoina erikoistuneen valitsemaan juuri ja juuri riittävän määrän lankaa, jolloin muutamilla viimeisillä kerroksilla saa toden teolla jännittää langan riittävyyttä. Onneksi nyt lankaa jäi sentään parin metrin nöttönen yli. Puikkoina minulla olivat 4,5 pyöröt.
Gailin ohje tuntuu aiheuttaneen ongelmia lähes kaikille sen neuloneille. Minunkin olisi ollut aika mahdotonta neuloa reunuskaaviota ilman uusiksi laadittua kaaviota. Olisin kyllä itse varmaan päätynyt samaan lopputulokseen, mutta kuitenkin. Niille, jotka sattuvat apua Gailin kanssa joskus tarvitsemaan, niin tiedoksi, että linkki uusittuun kaavioon on tässä (se ei siis todellakaan ole minun tekemäni). Useimmat eivät myöskään ole tykänneet keski- ja reunasilmukoiden puutteesta, mutta minusta huivista tuli ilman niitä todella nätti.Yleensä teen samalla ohjeella vain yhden kappaleen neuleita, koska ihania malleja on niin paljon, mutta tämä ohje on niin kaunis, että voisin harkita tekeväni toisenkin Gailin!
Huivia en pingottanut juuri yhtään, mitä nyt kastelin ja sitten laitoin vähän nuppineuloja, jotta se kuivuisi oikeaan muotoon. Näin kokokin on juuri sopivan kaula- ja hartiahuiviksi. Noro on ihanan tuntuista päällä ja neuloessa ja värit ovat aivan älyttömän namit. Tästä tulee ehdottomasti uusi lempihuivini, joten pitää varmaan alkaa kehitellä talven varalle tähän huiviin sopivia lapasia ja pipoa :)

6 kommenttia:

berenike kirjoitti...

Tosi raikkaan värinen ja ihana huivi!

minnap kirjoitti...

kivat värit!

Kaisa kirjoitti...

Ihanan värinen!

Emma kirjoitti...

Suloinen karkkihuivi :)

Anneli kirjoitti...

Ihana huivi, kivan pirteät värit :)

Judiuni kirjoitti...

Ihana huivi!