3.2.2012

Hattivattihanskat ja paljon muuta

Nyt on ollut niin tajuttoman kylmää, että se pisti vauhtia puikkoihin, jotta ei tarvitsisi tuolla ulkona jäätyä. Nyt on hieno punainen setti mätsäämään edellisen postauksen pipoon ja vanhempaan Noro-huiviin.
Ensinnäkin huovutetut hanskat Novitan Purosta. Vähän alta kolme kerää kului 8 mm puikoilla ja öö oliskohan ollut 44 silmukalla. Huovuttamisen kanssa kävi taas hyvä tuuri ja lapasten koko oli juuri oikea, jotta sinne alle menevät vielä ohuet lapaset. Ei ole muuten sormia kylmännyt ulkona näitten kanssa!

Taannoin kehräämälleni hahtuvalangalle piti saada käyttöä, mutta valitettavasti langan pehmeysominaisuudet ovat kaktuksen luokkaa. Kohteena siis jokin kaukana ihosta oleva ruumiinosa ja niin näistä tuli säärystimet. 4o,4n-joustinta niin, että neljän kerroksen jälkeen kuvio siirtyy kahdella silmukalla. Kolmella puikoilla ja kaksi kierrosta ympäri. Ihan pikkuisen loppui lanka kesken ja toinen säärystin on kerroksen toista lyhyempi, mutta käytössä sitä ei kyllä erota ollenkaan, kun säärystimet ovat aina muutenkin niin tuhannen makkaralla. 

Tänään piti tappaa keskussa aikaa puolitoista tuntia ja tuli muun muassa todettua, että tämän kevään nuorisomuoti näyttää taas niin järkyttävältä, että ei tarvitse varmaan pahemmin kuluttaa aikaa kaupoissa lähikuukausina. Perinteiseen ajantappokierrokseen kuuluu myös totta kai kaikkien kirjakauppojen käsityökirjojen katsastaminen. Akateemisessa sattui käteen tämä isohko järkäle, joka päälle päin näytti varsin rumalta ärsyttävään vintage-tyyliin tehdyltä ja kuivalta historiateokselta, mutta...

kun avasin kirjan satunnaisesti, osuin heti tämän näköiselle aukeamalle! Joku varmaan tunnistaa rouvan :D Kirjan kiinnostus kerroin nousi heti tappiin ja se paljastuikin loistavaksi kokonaisuudeksi fakta-asiaa, tekniikka- ja henkilöesittelyjä ja neuleohjeita. Hienoa, että neulomisteokseen on otettu mukaan oikeasti myös "nykyneulonta". Pakkohan se oli siis kantaa kotiin <3 Nyt kirja on tosin tietokirjapinon alla oikenemassa, kun sen kannet olivat vääntyneet ihmeelliselle mutkalle, mikä ei muka edes ollut alennusperuste...

Ei kommentteja: