5.10.2012

Se pyörii sittenkin!

Äidin ja isän yo-lahja kotiutui minulle vihdoin!
Judiuni järjesteli keväällä kimppatilauksen virolaisista kerijälaitteista ja minä tulevana yksinäisenä (niisk) opiskelijana totesin ehdottomasti tarvitsevani kyseiset härvelit. Monien vaiheiden jälkeen paketti oli tänään minun hallussani. Onneksi sisälläni asuu pieni insinööri, sillä laitteisiin kuuluu monta pientä puutappia ja liikkuvaa osaa, mutta ei käyttöohjetta. Kerrankin laitteiston asentelu meni kerta laakista oikein ja pääsin veivaamaan.
Vyyhdinpuu kiinni kirjalankahyllyyn ja vyyhti mustaa Drops Lacea tappien varaan...
... ja langan pää rullaamaan kerijälaitteelle, jolle oli ensin luotu tila työpöydän luovan kaaoksen joukkoon.
Ilmeisesti tässä hommassa valttia on tasainen pyöritysnopeus, sillä lankaristikko lähti muuntumaan heti, jos vauhti hidastui tai kasvoi liikaa. Minun tuurillani minulle sattui vyyhdiksi taas melkoisen sotkuinen tapaus, eikä hommaa nyt manittavasti auttanut lankojen jatkuva tippuminen tapeilta pyörityksen lomassa. Ensi kerralla pitää yrittää löytää vyyhdinpuille tilaa pyöriä vaakatasossa... Koska tuon palleron sisäosiin jäi aika tavalla suttua, päätin keriä kerän vielä uudestaan = virhe! Kerältä lanka purkautui sen verran nopeammin, että kunnon ristikkokuviota ja jämäkkää kerän mallia ei ehtinyt syntyä, joten lopputuloksena tuli omituinen munanmallinen soikula (ei kuvassa). Lisäksi korissa pyörivä purkaantuva kerä sotkeutui itseensä ja lanka napsahti poikki, joten nyt vyyhti on kahdessa osassa. Mutta kyllä meistä vielä kavereita tulee, sen verran mukavaa (ja nopeaa!) tuo veivaaminen oli.

Lopuksi vielä miljoonat kiitokset Judiunille, jonka ansiosta pääsen hyödyntämään kaikkia vyyhtilankojani

5 kommenttia:

Judiuni kirjoitti...

Ole hyvä! Siltä varalta, että viesti ei mennyt perille toistan vielä. Kun kiinnität kerijälaitteen pöytään tai johonkin, älä käytä voimaa. Puu halkeaa reiän kohdalta, jos kiristät liikaa. Varovasti sen kanssa. :)

Iida kirjoitti...

Juu sain tämän tiedon, kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Hienot on sulla pelit. Onko tämä kerijälaite kevyempi pyörittää kuin tavallinen muovihärveli?
Kun vyyhti on tiukalla vyyhdinpuussa se juoksee helpommin. Jos yhtään on löysällä niin alkaa sotkeentua. Ja vyyhdin avaamisessa ei kannata hötkyillä. Tarkasti pasmalankojen mukaan auki ja muutama räpsäys käsivarsien varassa selvittävät useimmat vyyhdit.
t. M%

Iida kirjoitti...

Vertailukohtaa muoviseen ei ole, kun en ole sellaista koskaan käyttänyt, mutta kevyesti tuo pyörii. Huomasin kyllä, että vyyhdin pienennyttyä vähän oli syytä kiristää sen tappeja, jotta se kulki edelleen nätisti. Osaan kyllä myös avata vyyhdin nätisti, mutta tässä langat kulkivat niin kiemuralla, että juoksevaa lankaa sai jatkuvasti kaivella toisten alta ja se nyki mukaan pitkiä lenkkejä roikkumaan. Mulla on joku paha vyyhtikarma..

Kaisa kirjoitti...

Hienot systeemit! Minulla on japanilainen muovinen kerijälaite joka on ihan OK, mutta tuommoisen vyyhdinpuun tarvitsisin.