12.10.2012

Syysvärejä

Tänään oli ensimmäinen tenttini ikinä ja maanisen lukemisen takia se oli helposti tehty. Sain myös pestyä huoneeni ikkunan, jossa oli sen verran paljon ihmisentekoainetta (eli maan tomua, heh heh), että pari edellistä asukasta ovat tainneet pitää vuokrasopimuksessa olevaa ikkunanpesuvelvoitettava lähinnä vitsinä. Nyt olisi lisäksi kerrankin esitteillä työ, jonka valmistumiseen ei ole mennyt pientä ikuisuutta!
Lokakuun kirjain on M ja tällä kertaa se on näin hyvissä ajoin valmiina ja ihan rehellisesti suoritettuna, sillä näitten lapasten malli on nimeltään Mushy Peas. Lanka on tuliaisena saatua Schoppel-Wolle 6-fädig dégradé -lankaa, jota kului vähän reilu kerä. Puikkottelin nämä menemään 3-millisillä pyöröpuikoilla. Omien räpylöiden kuvaaminen huoneessa, johon ei vaan saa kunnon valaistusta, oli taas vähemmän hubaa, mutta tässä kuvassa näkyvät värit oikein ja kuviokin erottuu.
Mushy Peas on mallina aivan loistava! Lapaset neulotaan kärjestä ranteeseen, peukalon päät neulotaan etukäteen ja yhdistetään lapaseen ennen kiilaa. Minusta tämä renkuloita muodostava pinta on todella ihanaa, joten onkin tosi outoa, että näitä lapasia on Ravelryyn listattu vain 23 paria! Tein lapasia ensimmäistä kertaa näin päin ja ohje oli todella hyvä ja selkeä. Peukalo istuu käteen hyvin ja lapasen kärki sopii hyvin sormien muotoon. Koko oli äärimmäisen helppo sovittaa juuri oikeaksi ja loppuun tehtävä tubular bind-off on erittäin siisti. Ainoa ulkonäöllinen vika on, että lapasen kärki menee hieman kurttuun pintaneuleen takia. Hyvin kirjoitetussa ohjeessa on valitettavasti kuitenkin kaksi virhettä. Peukalonpään aloitukseen pitää neuloa yksi lisäyskerros lisää, jotta saadaan tarvittavat 20 silmukkaa ja peukalokiilan kavennuksista pitää jättää viimeinen kavennus pois, sillä muuten resoriosuuteen tulee pariton määrä silmukoita.

Olen näihin lapasiin ihan mielettömän tyytyväinen! Kuusisäikeisessä langassa sävyt vaihtuvat ihanasti ja muutenkin värit ovat kauniit ja passaavat kuvion kanssa yhteen. Lapaset valmistuivat supernopeasti ja nyt minulla on oranssiin takkiini passaavat kaverit. Vielä pitäisi ehkä tehdä tästä langasta näille kaveriksi pipo, sillä lankaa on jäljellä vielä reilu puolitoista kerää.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienot lapaset =) Kaunis on tuo kuvio! Terveiset sukkavaihtopariltasi!

Emma kirjoitti...

Hauskat syyslapaset! Pitääpä laittaa malli muistiin... Mie oon vasta jiissä menossa :D

Sanna kirjoitti...

Nätit lapaset! Lapasten neulominen kärjestä alkoi heti kiinnostaa. :)