1.1.2013

Neulevuosi 2012

Vuonna 2012 elämä muuttui melkoisen radikaalisti, eikä pelkästään siksi, että hiukset lyhenivät puolella metrillä :D Ylioppilaaksi tulo ja opiskelun aloittaminen uudella paikkakunnalla olivat jännittävyydestään huolimatta ehdottomasti positiivisia asioita. Sopeutuminen Helsinkiin on edelleen kyllä vaiheessa, ja kieltäydyn käyttämästä siitä termiä kotiutuminen, mutta arki rullaa kivasti ja opiskeluala on ehdottomasti kiinnostavaa ja minun juttuni. Nyt kuitenkin viimevuotisten neuletapahtumien pariin. Toissavuotiseen tapaan kuvitan tämän postauksen viime vuoden suosikeillani, parhausjärkässä!
Käsitöitä valmistui viime vuonna yhteensä 39 ja niistä 21 meni lahjoiksi. Ompelurintamalla oli melkoisen kuollutta suurista suunnitelmista huolimatta, mutta valmistuneesta yo-mekostani olen edelleen iloinen. Olin koko vuoden innoissani siitä, että neuleita tuntui valmistuvan paljon enemmän kuin edellisenä vuonna. Nyt kun tarkastin, niin vuonna 2011 sain valmiiksi 14 (!) projektia. Muutos ylöspäin oli siis huima ja innostusta tekemiseen on edelleen ehdottomasti enemmän kuin aikaa. Lisävertailu osoitti, että luvut ja projektien tyypit ovat jopa pelottavan samankaltaiset kuin vuonna 2010.
Mitäs sitä sitten oikein tulikaan tehtyä?
- 6 pipoa
- 5 villapaitaa/takkia, joista 1 lapsen koossa
- 4 kauluria
- 3 pitsihuivia
- 3 lelua
- 3 paria sukkia ja yhdet säärystimet
- 3 paria lapasia ja yhdet kämmekkäät
- 3 kaulahuivia
- 3 tiskirättiä
- neulottuja peittotilkkuja
- virkattuja pikkukoristeita
Saldo selittää ainakin sen, miksi kaikki villasukkani ovat puhkikulumispisteessä - yksikään viimevuotisista pareista ei jäänyt minulle itselleni. (Joulun sukkavaihdosta sain tosin onneksi ihanat sukat, jotka ovat olleetkin jalassa aatosta saakka!) Vaikka pipoja onkin määrällisesti eniten, niin minulla ei vieläkään ole sellaista täydellisesti istuvaa luottopipoa. Vetoisissa luentosaleissa villapaidat ovat vakiovaatteitani, joten niitä olisi syytä saada ensi vuonna valmistumaan entistä enemmän.
Kehruun opettelu alkoi viime vuonna kiinnostaa, mutta se on sittemmin vähän jäänyt, koska siinä kipeytyvät hartiat ja (netti)telkkaria on vaikea katsoa yhtä aikaa. Mutta ensi vuonna voisin kokeilla tarttua taas vähän rivakammin värttinään, sillä nyt minulla on jopa muutama eri villatopsi mistä valita raaka-ainetta. Uusien tekniikkojen puolelta takaraivoon tarttui koukkuaminen, jota kokeilin yhden tiskirätin verran. Homma oli hauskaa, mutta en oikein ole keksinyt uusia juttuja, joita toteuttaa koukkuamalla.
Viime vuoden alusta hyppäsin myös mukaan aakkoshaasteeseen, joka on kieltämättä ollut hauska tapa saada vihdoin tartuttua pitkään vain haaveissa olleisiin projekteihin, mutta pikkuisen suorituksen makua on ollut ilmassa. Ehkäpä juuri siksi minulla on niin moni aakkonen edelleen roikkumassa kesken... Periksi en kuitenkaan aio antaa, vaan vaikka sitten apinan raivolla tulevat loputkin aakkoset tehtyä, sillä minulla on oikeasti kivoja projekteja suunnitteilla. Viime vuonna toinen uusi juttu minulle oli Ullan toimittamiseen osallistuminen, ja koska se on hauskaa ja hyödyllistä, niin homma jatkuu ehdottomasti vastaisuudessakin.
Olisikohan minulla uuden neulevuoden lupauksia annettavaksi? Viime vuonna tulin aloittaneeksi kaksikin uutta UFO:a, jotka mieluusti näkisin jo valmiina, ja pitkäaikaisista käsityötavoitteista on toteuttamatta edelleen (ainakin) sormikkaat, kirjoneule tasona ja kinnasneulailu. Jos edes jonkun näistä saisi tänä vuonna pois päiväjärjestyksestä, niin voisin sanoa edistyneeni käsityörintamalla.
Lopuksi: koska en ole päässyt kirjoittamaan uutta vuosilukua vielä mihinkään, niin toivotan kaikille
EEPPISTÄ VUOTTA 2013!

1 kommentti:

Elli kirjoitti...

Hienoja juttuja olet tehnyt. Etenkin toi krokotiili!