18.1.2013

Aika rientää

Ei ole hyvä idea neuloa kolmea työtä rinnakkain ja siinä sivussa Ullan testilankatilkkuja. Ei oikein kerry blogattavaa. Kamerasta sentään löytyi kuvat siitä viimeisestä esittelemättömästä joululahjasta. Kuvat eivät kyllä ole hyviä, mutta laitetaan nyt kumminkin :D Typerä kamerani syö ladattavat patterini yhdessä yöksi tyhjäksi, joten kuvattava kohde, valo ja virta ovat harvoin samassa paikassa yhtä aikaa. Siksi pelkkiä tylsiä salamanvalokuvia lattialta. Väri on ylemmässä kuvassa melko lähellä oikeaa.
Tämän joulun trendi oli tosiaan jämälankailu ja jämistä on tämäkin äidille mennyt kauluri tehty. Tummanruskea on kaksinkertaista Grignasco Merinosilkiä, josta tein aikanaan rippijuhliini Muirin. Vaaleampi lanka on jotain merinosilkkisekoitetta, jota äiti on neulonut itselleen ja minä sittemmin nyysin sen jämät. Malli klassista moninkertaisilla langankierroilla tehtävää aaltokuviota (jollaista minä nyt tosin neuloin ensimmäistä kertaa). Silmukkamäärän ja ohjeen otin Waves Cowlista, joskin otin taiteilijan vapaudet tehdä välillä tummanruskeita raitoja useamman peräkkäin, sillä sitä lankaa oli vaaleaa enemmän. Puikkoina käytin 4,5 millisiä ja lankoja kului yhteensä 45 grammaa.
Kaulurista tuli mielestäni tosi kiva, sellainen helposti pään yli sujahtava. Ainoa vika on, että kolmen puikon päättely, joka käytin päiden yhdistämiseen kiristää. Syynä on tosin se, että tummanruskea lanka tuli käytettyä aivan viimeiseen senttiin asti. Molemmat langat ovat lisäksi niin liukkaita, että langanpäät (joita on paljon...) eivät tahdo pysyä pääteltyinä. No, se on äidin ongelma nykyään :P

2 kommenttia:

Mci kirjoitti...

Komea huivi!

Minullakin on bloggauksessa pieni tauko, johtuen siitä, että valmiita neuleita olisi, mutta ne eivät itse kirjoita blogitekstejään.

Sisko kirjoitti...

Sulle olisi haaste mun blogissa! :)