30.6.2013

Patalaput ja rätit

Onpas mairitteleva otsikko 9 ensimmäiselle valmiille KYHilleni. Useimmat KYH-työni passaisivat myös jämäkuun töiksi, sillä melkein kaikki on tehty epämääräisistä nurkissa pyörivistä nyssyköistä. Patalappuinvaasio siis tiedossa eli paljon seiskaveikkaa ja 3 millin koukkua.
Ylävasemmalla on KYH#4 Pikkukokki, joka on muuten rumin patalappu koskaan. Haaleankeltaiseen verkkopohjaan pujottelin vaaleansinisiä ja tummansinisiä nauhoja, ja koska lappu olisi muuten ollut säälittävän pieni, virkkasin lisäksi viuhkareunuksen. Sen vieressä on KYH#2 Piknikille, joka taistelee myös rumimmin lapun tittelistä, mutta on sentään käytettävän kokoinen ja paksuinen, joten ihan yhtä kurjaa tuomiota se ei saa. Viuhkoja on ohjeellisen 12 sijaan 13, koska minun virkatuilla ympyröilläni on tapana laajentua suunnittelemattomasti. Siksi lappu ei pysykään ihan suorassa, vaan kupruilee ja sama virhe piti totta kai toistaa harmaaseen kääntöpuoleen. Alavasemmalla oleva KYH#8 Keittiöprinsessa sen sijaan oli paitsi kiva tehdä myös kaunis. Seiskaveikka Raita muodosti hauska efektin, jossa lapun toinen puoli on liki kokonaan vihreä ja tämä yläpuoli enimmäkseen violetti. Se tosin loppui kesken, joten jatkoin lappua ensin tummanvihreällä ja sitten kirkkaanpunaisella. En olisi aluksi uskonut, mutta lappu oikeasti poimuttui kauniisti ja on käytännöllisen paksu. KYH#6 Iloinen leipuri on mallia, jota olen aiemminkin tehnyt, tosin tästä tuli omituinen kääpiö, kun unohdin tehdä palluroiden väliin kerroksen kiinteitä silmukoita. Tulipahan nopeammin valmista.
Tässä kuvassa keskimmäisenä KYH#9 Silmänilo, joka sekin on ehdolla maailmanhistorian rumimmaksi patalapuksi, koska tässä loppui kesken ensin kirkas keltainen, sitten haalea keltainen ja lopulta tummanpunainenkin. Kukkaosion virkkaaminen oli ihan kivaa. Vasemmalla laidalla on KYH#13 Windmill discloth, joka on tehty samasta bambulangasta, kuin josta taannoin koukkusin äidille tiskirättejä ja samalle vastaanottajalle ovat tämänkin kertaiset menossa. Tämä malli oli nopea neuloa, mutta 12 langanpään päättely ei ole vielä inspiroinut. Vasemmalla laidalla on niin ikään samasta langasta tehty KYH#14 Raitarätti, joka ainoa ilman ohjetta tekemäni kyh toistaiseksi. Siitä tuli pikkuisen muotopuoli, koska raidat ovat tiiviimpää neulosta kuin yksivärinen. Tyylikkäämpi se kuitenkin noin on.
Vielä ennen kuin pakkasin itseni Oulun junaan ehtivät valmistua nämä kaksi Iloista leipuria, jotka ovat KYHit #16 ja #17. Tämä pariskunta päätyy varmaan tuparilahjana joskus jonnekin, mutta mihin ihmeeseen minä tungen nuo kaikki aiemmat rumilukset?

1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Nehän voisi ommella yhteen ja tehdä torkkupeiton.
Tai sitten niitä voisi virkata vähän isommiksi ja tehdä koristetyynyjä.
Tai minä voisin nukkua vähän enemmän ja juoda vähän vähemmän kahvia kun tulee jo noin levottomia ideoita... :D