14.7.2013

Pari rätiä ja lumpua lisää

Enpäs sittenkään saanut blogipäivityksiä aikaiseksi niin montaa ennen riparia ja viikon mittainen geokätköilymatkan äitin kanssa ympäri Suomea esti kirjoittelun tehokkaasti. Nyt vuoroon kyhäilyn viimeiset patalaput ja muut pikkujutut.
Riparille otin patalappulangat mukaan, mutta juuri mitään en ehtinyt virkata ennen kuin paluumatkalla bussissa. Tämän KYH#20:n eli vaihteeksi taas Iloisen Leipurin kauppasin leirin papille bussin ajaessa kirkon pihaan ja lapun valmistuttua puoli minuuttia aiemmin. Ainakin yksi lappu siis loppusijoitettu!

Ennen kätköilyreissulle lähtöä piti viime tunteina paniikissa neuloa tämä hamppuinen tiskirätti loppuun, koska se oli jäämässä äidille kotiin. Se taitaa olla ainoa KYH-työ, josta minulla on tekniset mitatkin ylhäällä eli lankaa kului 3,5-millisillä puikoilla 32 grammaa, malli on Knitted Lacy Round Discloth. Tämä siis KYH#22. 
KYH#7 Pää pyörällä. Reissun jälkeen Helsingissä valmistui tämä pannulappu, joka jäi vähän pieneksi hermojen loppuessa kesken (kovaa ja hidasta tehtävää tuo kirjovirkkaus). Värit ovat luonnossa paljon kirkkaammat ja nätimmät.
KYH#5 on lappu omasta päästä kolminkertaisilla siniharmailla langanjämillä. Vähän pieni tämäkin, sillä tällä kerralla pinnaa ennen loppui lanka. Ainoa 5-millin koukulla tekemäni KYH-työ.
Geomatkan kulkiessa Vaasan kautta oli hyvä syy vihdoin toteuttaa yksi siellä sijaitseva neulomisaiheinen mysteerikätkö. Koordinaatithan tuosta saatiin kasaan ja kätkökin löytyi. Epämääräinen kuva, jotta mysteeri ei paljastu. Tämä siis KYH#21.

Loppuun pikainen summaus georeissustamme, joka kulki reittiä Oulu-Kälviä-Vaasa-Keitele-Ilomantsi-Uukuniemi-Kerimäki-Valkeakoski-Fagervik-Porkkala-Helsinki-Ylämaa-Kotka. Aikaa meni 6 päivää ja mittariin kertyi 2472 kilometriä. Reissun tavoitteena oli saavuttaa mahdollisimmat monta graticulea eli pituus- ja leveyspiireistä muodostuvaa karttaruutua ja niitä saatiinkin kasaan 39. Toki geokätköjäkin saatiin kasaan kokonaista 83. Ihan ilman vastoinkäymisiä ei tosin selvitty, vaan meidän Rellu-neitiä piti käyttää korjaamon pukilla peräti kahteen kertaan. Neulomisen kannalta ei tämäkään reissu ollut otollisin mahdollinen, sillä karttaa ja GPS-laitetta piti pelkääjän paikallakin lukea sen verran tiivisti, että puikkoja ei ehtinyt heiluttamaan.

Ja loppuun vielä maksamaton mainos! Ilomantsissa yövyimme Puustila-nimisellä tilalla, jonka emäntä kasvattaa sekä kainuunharmaksia että suomenlampaita. Majoituspalvelu oli oikein mukava ja lisäksi tilalta sai ostaa villaa, lankaa ja lampaantaljoja. Kehrääjiä kiinnostanee myös tieto, että siellä on voimassa ikuisena tarjouksena diili, että lampaan villa on täysin ilmaista, kunhan sen käy itse lampaan päältä keräämässä! :P

2 kommenttia:

Anna / Kuvan mukainen kirjoitti...

Tuo pääpyörällä on ihan mahtava kerrassaan :D. Hienoja ovat kaikki mutta se on mun suosikki :)!

Mci kirjoitti...

Hienoja kyhäilyjä! Ihana tuo punaoranssisävyinen!