20.8.2013

Hullut norot

Mikähän siinäkin on, että ihminen saa bloggausinnostuksen ainoastaan yöaikaan, ja silloin pitää myös kuvata vielä ainakin yksi neule. No, seuraaviin kolmeen projektiin kuluivat metrilleen kaksi Lontoosta viime syksynä kotiutunutta Noro Kirara -vyyhtiä. Esittely valmistumisjärjestyksessä.

KYH#15 olivat Garter Stitch Mitts. 3,5-millin puikoilla neulottuna ne nielaisivat ensimmäisestä vyyhdistä vähän reilun puolikkaan. Ohjeen lukemisessa minulla oli lieviä vaikeuksia, sillä aluksi en meinannut ymmärtää kumpi on työn oikea puoli ja siis kummasta laidasta lyhennetyt kerrokset tehdään. Kämmekkäät neulottiin tasona ja lopuksi silmukoitiin umpeen. Ilmeisesti ohjeenmukaisissa kämmekkäissä yhdistämissauma olisi tullut nätisti kämmenen ulkosyrjään, mutta sen kokoisina olisin saanut kämmekkäitten sisään noin kolme sormea. Leveyttä piti siis lisätä reilusti ja kerrosmäärä tulikin tuplaantuneeksi. Sauma on nyt siis keskellä kämmentä. Kuva minulla on nyt pelkästä paraatipuolesta, mutta silmukointi on niin siisti, että kämmenpuoltakin kehtaisi kyllä esitellä! 

KYH#18 Calorimetry nielaisi sitten vyyhdin loppupuolikkaan, puikkokoko edelleen 3,5. Koska muistiinpanot ovat yliarvostettuja, en nyt muista, millä silmukkamäärällä tarkalleen tämän neuloin. Silmukoita oli joka tapauksessa ohjeellista määrää vähemmän. Vyyhti loppui sen verran kesken, että kolme viimeistä kerrosta piti jättää neulomatta. Tasona eron huomaa, mutta tuollta tavalla päässä ei niinkään. Sopivaa nappia ei olemattomasta varastostani löytynyt, mutta koska aiemmissakaan Calorimetreissä en ole sitä koskaan availlut, niin pelkästään päättelin päät yhteen.

Toinen vyyhti meni kokonaisuudessaan tähän kauluriin. Pintaneule on ohjeesta My So Called Scarf, mutta käytin väliaikaista aloitusta ja yhdistin huivin päät lopuksi toisiinsa. Aloitin tämän aluksi samoilla 3,5-millisillä puikoilla, mutta lopputulos oli tappotiivistä ja söi lankaa hurjaa vauhtia. Tuplasin puikkokoon seiskaksi ja jo alkoi syntyä mukavaa pintaa. Noron paksuusvaihtelun takia huivin leveys vaihtelee ja reunoissa on omituisia möhköjä. Yksi virhekin tuonne mahtui ja lankakin loppui päättelykerroksella kesken, joten osa silmukoista on yhdistetty toisiinsa ilman uusien silmukoiden neulomista. Huivi on kiva siltikin ja tämä setti on ihan huippu, kunhan kelit vielä vähän viilenevät. (En siis odota sitä kuitenkaan!)

Huomatkaa hiusten merkittävä lyhentyminen kahden viimeisen kuvan välillä!

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Tosi kauniita! Nuohan muodostavat mainion setin kun puet yhtäaikaa päälle.

Mci kirjoitti...

Minullakin tulee bloggausinspiraatio useimmiten yöaikaan! Ihania neuleita!