9.3.2014

Ullaneuleita

Täälläpä on ollut hiljaista. Toinen yliopistovuosi ja yleinen laiskuus imaisivat minut sen verran voimakkaasti pyörteisiinsä, että blogi on jäänyt aika lailla paitsioon. Uskollisen yleisön (lue: perheenjäsenten) pyynnöstä nyt edes jotain juttua kuitenkin.

Joulu tuli ja meni ja kaikki joululahjat jäivät kuvaamatta. Paketteihin kääriytyi kuitenkin Horatio ja Oren -lapasparit, mulperisilkkinen tuubihuivi ja paljettilankainen pipo, jonka jäljiltä huoneestani löytyy edelleen paljetteja joka paikasta. Terkkuja vaan Novitalle. Joistain pitkin syksyä valmiiksi saattamistani sukista sentään löytyy kuvia ja niitä ehkä julkaisen tässä lähiaikoina. Mutta nyt viime syksyn ja tämän kevään (miten ihmeessä nyt on jo maaliskuu?!) tärkeimpään neuleasiaani eli Ullaan.

Ullaa koostaessa on tosiaan tullut neulottua erinäinen kasa mallitilkkuja ja arvosteltua neulekirjoja. Niitä voi kaikista viime ja tämän vuoden numeroista bongailla. Pari omaa ohjettakin on kuitenkin tullut suunniteltua.
Ullan 10-vuotis juhlakalenterissa helmikuuta tähdittää minun suunnittelemani huppuhuivi Viima. Kalenteria omistamattomat voivat katsella Ravelrystä lisätietoja. Ohje tulee näillä näkymin ihan yleiseen jakoon juhlavuoden päätyttyä ja englanninkielistä käännöstäkin siitä on pyydetty. Saas nähdä onnistuuko minulta kääntäminen, parista käännösohjeestani on tullut lähinnä sanomista...
Tykkään täsät mallista kovasti, lopputulos näyttää juuri siltä, kuin millaisen huivista kuvittelinkin tulevan. Ainoa harmitus on, että vähän mummomaiseltahan tämä omassa päässä näyttää, eivätkö kalenterin kuvat mitenkää lievennä vaikutelmaa. (Nämä kuvat eivät sitten muuten tosiaankaan ole minun ottamiani, kuten laadustaa taatusti huomaa, vaan niistä minun on kiittäminen Krista Kimmoa.) Lisäksi kun henkilökohtaiselta pukeutumisterapeutiltanai (eli pikkusiskolta) tuli käsky olla käyttämättä tätä julkisilla paikoilla, niin laatikossahan se pölyttyy. Mutta hienoa saumatonta designia on tämä huppuhuivi! Menkää ja neulokaa!
Tänään ilmestyneessä Ulla 1/14 -numerossa on arvostelujen lisäksi tarjolla myös minun neuledesigniani. Äidin joululahjakämmekkäät saivat nimen Juuri ja ovat nyt tyrkyllä neulottaviksi kaikille muillekin. Ohjeessa on taas vähän jännää kikkailua, joten käännöstä en näihin todellakaan tee, mutta äidin lausunnon mukaan ovat hyvät ja lämpimät. Sopii testata! Kämmekkäiden tietoja en nyt tähän jaksa listata, koska ohjeesta ne löytyvät kyllä.

4 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Nuo kämmekkäät ovat tosi kauniit ja sopivat hyvin tämänhetkiseen säähän! Se silkkinen tuubihuivi olisi kiinnostava nähdä, koska minulla on jemmassa vyyhti silkkiä enkä keksi sille mitään käyttöä.

Tessa kirjoitti...

Tervehdys! Blogissani on sinulle haaste!

Jylppy kirjoitti...

Hei, Tämä on vallan ihanan näköinen huppuhuivi. Tekisin mielelläni tälläisen itsellenu, nyt kun vielä ehtisn ennen pakkaskelejä. Mutta jostain syystä olen nyt niin avuton, etten löydä ohjetta Ravelryn puolelta tai mistään muualtakaan...? Olisiko tämä jostain hankittavissa? Apua ja anteeksi! t. Marjatta

Iida kirjoitti...

Ohje on julkaistu Ullan 10-v juhlakalenterissa, eikä siis ole julkisesti sähköisessä jaossa. Mutta jos laitat minulle Ravelryssä viestiä, niin saat ohjeen kyllä ;)