21.8.2013

Sälää ja kuulumisia

Minun kesääni on leimannut, jos ei nyt kiire, niin rentouden puute. Koko ajan on ollut jotakin pakollista työn alla, minkä takia kaikki nettisurffaamista vaativampi harrastaminen on jäänyt aika lailla paitsioon. KYH:in sain vedettyä kuta kuinkin kunnialla läpi, siitä tulee loppuraportti vielä joku päivä. Syksyinen uurastaminen alkaa minulla ensi maanantaina uusien fuksien tuutoroimisella. Onko siitä todellakin vasta ja jo vuosi, kun itse vietin lähes unettoman yön yöjunassa ja aloitin opiskeluelämäni liki tuntemattomassa paikassa?
Meillä tuutorit lähettävät omille fukseilleen etukäteen tervehdyskirjeet ja käsky kävi, että niitä pitäisi koristella jotenkin persoonallisesti "esimerkiksi piirrustuksilla". No, minun piirrosteni jälkeen tyypit olisivat luultavasti päätyneet vaihtamaan alaa, joten sujautin kuoriin mukaan jotain minun persoonani mukaista. Virkkasin tällaisia pikkuenkeleitä yhteensä 10, mutta koska sainkin lopulta ryhmääni vain seitsemän teologinalkua, niin enkeleitä jäi kolme yli. Päätin siis jättää nämä mustat lähettämättä - itseraidoittuvasta langasta syntyneet muut enkelit olivat sinisiä tai ruskeita. Kuvaa niistä ei tietenkään ole. Enkelit syntyivät tätä ohjetta modaten niin, että koko enkelin sain tehtyä ilman langan katkomista. (Noin pieneen työhön 6 langanpäätä, mitä ihmettä suunnittelija?!)

Tämä Xeranthemum puolestaan oli KYH#1. Lankana on sama mukavan ruskainen lanka, josta tein viime syksynä Mushy Peas -lapaset. Ne ovat jo vähän nuhjaantuneet, mutta eiköhän tämäkin parivaljakko ala saada käyttöä syksyn mittaan. Tämän pipomallin kukat ovat yksinkertaisesti ihania ja neulon Xeranthemumin mielelläni uudelleen, mikäli sellainen tarve joskus tulee. Kerrankin sain sitä paitsi aikaan pipon, jonka pituus ja ympärysmitta ovat juuri oikeat päälleni. Tykkään juuri tuollaisista perinteisitä pipoista, jotka peittävät kunnolla otsan ja korvat, ja jotka eivät lörpötä takaraivolta kovin paljon. Erikseen ovat sitten reilut lörppäpipot, jotka ovat kanssa kivoja. Ruskalankaa jäi vielä puolisen kerää alkuperäisestä kolmesta kerästä, joten sillekin jotain käyttöä ilmaantunee jossain välissä - värit kun ovat mitä ihanimmat. Aakkoshaasteessakin on nyt jäljellä yksi kirjain vähemmän.

2 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Miten noin pieneen työhön on edes mahdollista saada niin monta langanpäätä? :D Taito sekin...

Nätti pipo, tulis nyt jo äkkiä syksy!

Mci kirjoitti...

Kaunis Xeranthemum! ja ihanat enkelikylkiäiset!