23.6.2010

Pikkuinen Shettis

Syksyllä tein violetista teeteen Elegantista Da Vinci -huivin ja sitä varten minun piti harmittavasti aloittaa vähän toista vyyhtiä. Minulle jäi siis hieman vajaa vyyhti lankaa jäljelle. Lanka oli tosi kivaa ja väri nätti, joten aloin tammikuussa neuloa siitä Shetland Triangle huivia ystävälle syntymäpäivälahjaksi. Onneksi aloitin jo niin aikaisin, sillä työmotivaatio ei ollut ihan huipussaan.
Olin jo kerran aikaisemmin aloittanut Shettiksen neulomista, mutta sillon minulla oli paksumpi lanka ja aivan liian paksut puikot, ja koska Shettis on melko pitkälti sileää neuletta, ei siitä tullut nättiä se meni purkuun. Siitä kerrasta viisastuneena otin 2,5 milliset puikot nyt käyttöön ja niiden ja seittimäisen langan yhdistelmä tiesikin sitten armotonta nitkuttamista.

Toistin peruskaaviota huivissa 13 kertaa ja reunuskaavion alkaessa sain pitää peukkuja pystyssä riittäisikö lanka loppuun asti. Loppujen lopuksi kävi niin, että kun pääteltävänä oli enää noin 30 silmukkaa lanka auttamattomasti loppui. Sitten piti vähän fuskata ja vedellä loput silmukat vain toistensa yli ilman neulomista. Ihme kyllä tuokaan päättelytyyli ei juuri kiristänyt reunusta ja pingotus sujui harvinaisen vähällä säätämisellä.
Tiedä sitten oliko syy pienessä puikkokoossa, liian kireässä käsialassa (vaikka yleensä käsialani jo on juuri sopivan keskitiukkaa/-löysää) vai langan auttamattomassa vähyydessä, mutta huivista tuli aika tosi pieni. Se todennäköisesti päätyy isona kaulahuiviksi, mutta sen saa vain juuri ja juuri sidottua kaulan ympäri. Mutta hyvä ja kaunis huivi silti ja pääsinpä taas jämäkerästä eroon :P

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Kaunis huivi!
Varmaan pieni puikkokoko vaikuttaa eniten tuohon pingotettuun kokoon. Minä sain juuri Ishbelin valmiiksi tuosta samasta langasta muistaakseni 4 mm puikoilla ja se pingottui aivan hurjan paljon. Se on toki aika yksilöllistä ja myös huivin käyttötarkoituksesta riippuvaa, haluaako huiviin tiiviistä pitsipintaa vai enemmän verkkomaisen ohutta tuntua.

Kruppukräätäri kirjoitti...

Todella kaunis huivi ja ihana väri! Oikein hyvää juhannusta sinulle, itse vietän omani töissä :/